Voorkom diefstal van je Air Miles

Servicebericht: voorkom diefstal van je Air Miles

Onderstaand servicebericht versturen wij in maart/april 2021 naar alle spaarders. In dit bericht informeren we je over hoe je fraude met jouw gespaarde Air Miles kunt voorkomen. Want ondanks dat we jouw gegevens heel goed beschermen, is het belangrijk dat jij als spaarder ook veilig omgaat met je inloggegevens!

Hoe kan ik zelf fraude voorkomen?

Ondanks dat we jouw gegevens heel goed beschermen, is het belangrijk dat jij als spaarder ook veilig omgaat met je inloggegevens. Een goed en sterk wachtwoord is een goede eerste stap. Log daarnaast altijd in op de Air Miles website en klik niet zomaar op een link die je niet vertrouwt.

5 tips voor het veilig gebruik van wachtwoorden
1. Gebruik wachtwoorden van minimaal 10 tekens.
2. Maak gebruik van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
3. Vermijd voor de hand liggende wachtwoorden, zoals namen of geboortedata.
4. Gebruik voor iedere website een verschillend, uniek wachtwoord.
5. Wijzig regelmatig je wachtwoord.

Klik hier om je inloggegevens aan te passen. Je vindt jouw inloggegevens helemaal onderaan de pagina.

Phishing e-mails in omloop uit naam van Air Miles

We hebben gemerkt dat er valse e-mails in omloop zijn, uit naam van Air Miles, waarbij wordt geprobeerd jouw gegevens te achterhalen. Deze e-mails zijn niet door Air Miles verstuurd. Klik niet op de links in de e-mails en verwijder de e-mail direct.

De onderwerpen van deze mails zijn bijvoorbeeld:  “Uw account op non-actief”, “regelmatig airmiles controleren”, "Bestelvoorwaarden" en " Uw account verifiëren Air Miles". Maar er kunnen ook andere berichten in omloop zijn. In dergelijke berichten wordt vaak gevraagd in te loggen om je gegevens te verifiëren, maar soms wordt je gevraagd je Air Miles kaartnummer en postcode en huisnummer in te vullen. Doe dit nooit en log alleen in op de Air Miles website.

Heb je een phishing mail ontvangen?

Laat het ons weten via: valse-email@airmiles.nl

Wat kun je zelf doen om fraude te voorkomen?

Ondanks dat we jouw gegevens heel goed beschermen, is het belangrijk dat jij als spaarder ook veilig omgaat met je inloggegevens. Lees hier wat jij kunt doen.

Ik heb geklikt op een link in een phishing e-mail

Heb je op een link geklikt en ingelogd met je Air Miles inloggegevens? Of heb je je Air Miles kaartnummer in combinatie met je postcode en huisnummer, zonder dat je bent ingelogd, doorgegeven? Volg dan deze twee stappen:

  1. Wijzig direct je inloggegevens
  2. Blokkeer je Air Miles kaartnummer

Volg de stappen van het blokkeren en je krijgt direct alle informatie die je nodig hebt om veilig verder te kunnen sparen.

Zijn mijn gegevens veilig bij Air Miles?

Je kunt erop gerust zijn dat je gegevens veilig zijn bij Air Miles! Ons systeem wordt continu getoetst op mogelijke datalekken: dit is een standaard procedure binnen onze organisatie.

In ons privacy statement lees je hoe we omgaan met jouw gegevens.

 

Mijn Air Miles zijn zonder mijn toestemming ingewisseld!

Wat vervelend dat er zonder jouw toestemming Air Miles zijn ingewisseld!

Hoe kan dit?

Ondanks dat we jouw gegevens heel goed beschermen, is iemand in het bezit gekomen van jouw inloggegevens. Heb je inloggegevens aangemaakt die je ook gebruikt op andere websites? Cybercriminelen proberen namelijk doorlopend websites te hacken om zo aan inloggegevens te komen. Wellicht zijn jouw gegevens via een andere website verkregen.

Of heb je misschien een valse e-mail ontvangen? We hebben gemerkt dat er valse e-mails in omloop zijn, uit naam van Air Miles, waarbij wordt geprobeerd jouw gegevens te achterhalen.

Wat nu?

Wij raden je aan je Air Miles kaart direct te blokkeren en je inloggegevens aan te passen om verder misbruik te voorkomen.

Air Miles die zonder jouw toestemming zijn ingewisseld, worden niet door ons vergoed.

Terug naar het overzicht