Wat vind jij?

CO₂-neutraal rijden

Wat houdt CO₂-neutraal rijden precies in?

Wil je autorijden én rekening houden met het klimaat? Dan kun je via het Miles & Me programma van Shell voor CO₂-neutraal rijden kiezen. Shell compenseert dan de CO₂-uitstoot van de door jou gekochte brandstof vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbranden van de brandstof in de motor van je voertuig. Dit doet Shell bovenop de Air Miles die je altijd krijgt. CO₂-compensatie vindt plaats via natuurbeschermingsprojecten.

Kijk hier voor meer informatie.

Welke CO₂-compensatie projecten steunt Shell met mijn bijdrage?

Informatie over compensatieprojecten kun je vinden op de website van Shell. Klik hier voor meer informatie.

Waarom heb ik alleen CO₂-neutraal rijden in Speciaal voor jou! staan en geen andere extraatjes?

Shell verrast je regelmatig via Miles & Me met een keuze uit Extra Air Miles, een gratis shopproduct of CO₂-neutraal rijden. Dit Miles & Me extraatje is er niet constant. De keuze om CO₂-neutraal te rijden biedt Shell echter wel constant aan. Er zit er geen geldigheid en geen minimaal aantal liters aan dit extraatje waardoor CO₂-neutraal rijden altijd beschikbaar is om te kiezen voor je eerst volgende tankbeurt.

Wil je vaker een extraatje ontvangen? Vegreet dan niet je Air Miles kaart te laten scannen bij je tankbeurten op een bemand station. Je ontvangt dan vanzelf een e-mail (wanneer je je aangemeld heb voor de nieuwsbrief) met extraatjes waarbij je ook kunt kiezen voor een gratis shopproduct of Extra Air Miles. Of kijk in je Mijn Air Miles account, de Air Miles app of de Shell app.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor jou klaar staan.

Ik heb CO₂-neutraal rijden geselecteerd binnen Miles & Me en Shell V-Power getankt. Wat gebeurt er nu?

Met Shell V-Power rijd je altijd CO₂-neutraal. Shell compenseert standaard de volledige CO₂-uitstoot van Shell V-Power brandstof.

Als je naast het tanken van Shell V-Power ook kiest voor CO₂-neutraal rijden via Miles & Me dan wordt de CO₂-uitstoot van jouw getankte brandstof dubbel gecompenseerd door Shell.

Ik heb CO₂-neutraal rijden gekozen, maar er staat +0 in mijn transactieoverzicht. Betekent dit dat er geen CO₂-uitstoot is gecompenseerd?

Maak je geen zorgen, de CO₂-uitstoot van de brandstof die je hebt getankt is gecompenseerd. +0 betekent dat dit geen impact heeft gehad op jouw Air Miles saldo.

Ik wil graag meerdere keren per dag CO₂-neutraal rijden, maar ik kan het maar 1 keer selecteren. Hoe kan ik altijd CO₂-neutraal rijden?

Het duurt twee dagen voordat je extraatje is verwerkt in het systeem. Na twee dagen is CO₂-neutraal rijden weer beschikbaar om te kiezen. Helaas is het nog niet mogelijk om in de tussentijd nogmaals voor CO₂-neutraal rijden te kiezen via Air Miles.

In de tussentijd kun je gebruik maken van één van de andere mogelijkheden om CO₂-neutraal te rijden (1 cent per liter betalen of Shell V-power tanken).

Waarom staat er bij CO₂-neutraal rijden in Miles & Me geen einddatum?

Shell stelt de keuze voor CO₂-neutraal rijden altijd beschikbaar. Er zit daarom geen geldigheid en minimaal aantal liters aan dit extraatje. Deze is dus geldig voor je volgende tankbeurt.

Waarom moet ik elke keer kiezen voor CO₂-neutraal rijden? Ik wil het gewoon altijd!

Dat je elke keer moet kiezen, is onderdeel van het Miles & Me programma van Shell. Elke keuze is namelijk anders, doordat de andere extra’s (Extra Air Miles en shopproducten) vaak wisselen. Doordat je zelf kiest, is het elke keer een bewuste keuze.

Ontvang ik wel Air Miles als ik heb gekozen voor CO₂-neutraal rijden?

Ja, naast dat Shell jouw CO₂-uitstoot van de door jou gekochte brandstof conpenseert, ontvangt je nog steeds 1 Air Mile per liter brandstof en zelfs dubbele Air Miles bij Shell V-Power.

Ik wil wel CO₂-neutraal rijden activeren, maar er geen cent extra voor betalen

Wanneer je via Miles & Me kiest voor CO₂-neutraal, betaal je niets extra's. Je hoeft alleen je extraatje te activeren en Shell compenseert dan voor jou de CO₂- uitstoot van je eerstvolgende tankbeurt. Je zit niet vast aan het extraatje en je wisselt hiervoor ook geen Air Miles in.

Als ik gebruik maak van CO₂-neutraal rijden via Miles & Me moet ik hier dan Air Miles voor inwisselen?

Wanneer je via Miles & Me kiest voor CO₂-neutraal rijden dan hoef je hier geen geld of Air Miles voor in te wisselen. Het enige dat je moet doen is het extraatje activeren. Shell compenseert na het activeren van het extraatje voor jou éénmalig de CO₂- uitstoot van je eerstvolgende tankbeurt.

Ik heb CO₂-neutraal rijden geactiveerd via Miles & Me, maar ik wil dit helemaal niet

Heb je een Miles & Me extraatje klaarstaan waarbij je kunt kiezen uit zowel Extra Air Miles, een shopproduct en CO₂-neutraal rijden? Dan kun je je keuze wijzigen naar een ander extraatje.

Heb je een Miles & Me extraatje klaarstaan waarbij je enkel kunt kiezen uit CO₂-neutraal rijden en heb je deze geactiveerd? Dan is het op dit moment is het technisch niet mogelijk om je keuze te annuleren. Dit betekent dat, als je hebt gekozen voor het compenseren van de CO₂ uitstoot, Shell de uitstoot van CO₂ bij je eerst volgende tankbeurt éénmalig voor je compenseert (hiervoor hoef je geen geld of Air Miles in te wisselen). De keuze voor CO₂-neutraal rijden is eenmalig en geldt voor één tankbeurt.

Terug naar het overzicht