Wat vind jij?

Veel gestelde vragen Miles & Me

Waarom is het Air Miles sparen vernieuwd?

Het Air Miles sparen bij Shell is vernieuwd omdat Shell het Air Miles programma nog leuker, relevanter en interactiever wil maken. Naast Air Miles op brandstoffen ontvang je nu ook Air Miles op shopaankopen.

Ook krijg je met Miles & Me iets extra’s om uit te kiezen. Dat zijn persoonlijke extraatjes, zoals Extra Air Miles of gratis producten, bijvoorbeeld een gratis flesje Spa of leuke verrassingen. Je hoeft hiervoor geen Air Miles in te leveren.

Geeft Shell bij Miles & Me ook gezonde extraatjes weg?

De producten die Shell weggeeft zijn zoveel mogelijk gebaseerd op de gemiddelde klantbehoefte. Shell houdt daarbij ook rekening met keuze in meer verantwoorde producten.

Door de tijd heen leren we steeds beter welke extraatjes populair zijn en op basis daarvan streeft Shell ernaar de extraatjes verder aan te passen aan ieders persoonlijke behoefte.

Wat is het nieuwe Air Miles sparen bij Shell precies?

Miles & Me is het nieuwe Air Miles sparen bij Shell. Miles & Me is geïntroduceerd op 1 maart 2017.

Met Miles & Me spaar je niet alleen Air Miles op brandstof en aankopen op het Shellstation, maar je kiest met Miles & Me zelf iets extra’s! Je bepaalt zelf wat je kiest: Extra Air Miles, een gratis product of een andere aanbieding.

Deze extra’s kun je op verschillende manieren zoals via e-mail, Shell App, Air Miles App, of via Mijn Air Miles op airmiles.nl bekijken en activeren.

Hoe spaar ik Air Miles bij Shell?

Je spaart Air Miles bij Shell op brandstof en shopaankopen. Je ontvangt 1 Air Mile op elke hele liter brandstof die je tankt. Op Shell V-Power ontvang je 2 Air Miles per hele liter.

Op aankopen in de Shellshop ontvang je per € 2,-  aan uitgaven 1 Air Mile*. Het enige wat je hoeft te doen is bij het afrekenen je Air Miles kaartnummer te laten scannen. Als je de Shell App gratis download dan heb je de Air Miles kaart ook altijd digitaal op je telefoon bij je.

Naast Air Miles op brandstof en shopaankopen kun je bij Shell nu ook zelf iets extra’s kiezen. Extra Air Miles, een gratis product of andere aanbieding.

*Uitgezonderd tabak, medicijnen, boeken en tijdschriften, telefoonkaarten en loterij-artikelen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het Miles & Me programma?

Meedoen aan Miles & Me kan eenvoudig door je hier aan te melden.

Wanneer kan ik weer een nieuw extraatje verwachten?

Direct nadat u getankt heeft, is het extraatje dat u heeft gekozen nog zichtbaar in de App en/of uw Air Miles e-mail. Dit aanbod verdwijnt binnen 48 uur – de periode die nodig is om de Extra Air Miles bij te schrijven. Als u voor een shopproduct hebt gekozen, kunt u hiervan natuurlijk wel meteen genieten.

Regelmatig worden er nieuwe extraatjes aangeboden. Check dus altijd voordat u gaat tanken of er weer iets voor u klaarstaat, waaruit u kunt kiezen.

Kan ik de persoonlijke extraatjes die ik bij Miles & Me krijg op elk Shell station inwisselen?

Ja, je kunt bij alle bemande Shellstations terecht. Houd hierbij wel rekening met de geldigheidsdatum van de extraatjes. Kies je extraatje, tank minimaal 20 hele liters brandstof vóór de genoemde datum en laat je Air Miles kaartnummer scannen aan de kassa.

Als je extraatje een shopproduct is, pak dan het extraatje zelf uit het schap. Geef bij het afrekenen aan dat je voor dit Miles & Me extraatje kiest en laat daarbij je Air Miles kaartnummer scannen. Je hoeft dan voor het extraatje niet te betalen.

Waarom zijn de aanbiedingen die ik bij Miles & Me krijg, maar tot een bepaalde datum geldig?

Met regelmaat ontvang je nieuwe aanbiedingen. Om de extraatjes zo aantrekkelijk mogelijk voor je te maken wisselen ze steeds.

Ik heb gekozen voor de Extra Air Miles. Moet ik nog iets doen om deze Air Miles ook te ontvangen?

Kom vóór de aangeven datum naar een Shellstation. Tank minimaal 20 hele liters en laat aan de kassa je Air Miles kaartnummer scannen. De Extra Air Miles worden dan automatisch binnen 48 uur bijgeschreven op je Air Miles kaart.

Ik heb gekozen voor het shopproduct als extraatje, niet de Extra Air Miles, wat moet ik doen als ik deze ophaal op het Shellstation?

Kies je voor een shopproduct als extraatje, dus niet voor de Extra Air Miles, kom dan vóór de datum aangegeven in de Shell App of Air Miles e-mail naar een Shellstation.

Tank minimaal 20 hele liter brandstof en pak dan het extraatje zelf uit het schap. Geef bij het afrekenen aan dat je voor dit Miles & Me extraatje kiest en laat daarbij je Air Miles kaartnummer scannen. Je hoeft voor het extraatje dan niet te betalen.

Ik heb gekozen voor een partnerdeal als extraatje, niet de Extra Air Miles, wat moet ik doen om deze deal te krijgen?

Kies je voor een partnerdeal als extraatje, dus niet voor de Extra Air Miles, kom dan vóór de aangeven datum naar een Shellstation. Tank minimaal 20 hele liter brandstof en laat je Air Miles kaartnummer scannen.

Je ontvangt dan binnen 48 uur de kortingscode via een Air Miles e-mail, de Shell App, de Air Miles App of de MIJN omgeving op de Air Miles website. Deze kortingscode kun je gebruiken om de deal te verzilveren op de betreffende pagina van onze partner.

Als ik eenmaal gekozen heb voor een persoonlijk extraatje kan ik deze dan nog wijzigen?

Je kunt tot het moment dat je je Air Miles kaartnummer laat scannen bij het afrekenen aan de kassa het extraatje dat je kiest nog wijzigen.

Moet ik iedere keer een extraatje activeren of gaat dit automatisch?

Je moet iedere keer opnieuw je extraatje kiezen. Door je extraatje te kiezen in de Air Miles e-mail, via de Shell App, Air Miles App, of de MIJN omgeving op de website van Air Miles, activeert je je extraatje.

Het Extra Air Miles sparen gaat dus niet automatisch. Ieder keer kies je opnieuw tussen Extra Air Miles of een ander leuk extraatje.

Ik ben mijn extraatje vergeten te verzilveren. Wat nu?

Als je je extraatje vergeten bent direct na een tankbeurt, dan kun je diezelfde dag nog kiezen voor de Extra Air Miles. Activeer deze dan in de Air Miles e-mail, via de Shell App, Air Miles App, of de MIJN omgeving op de website van Air Miles. De Extra Air Miles worden dan alsnog bijgeboekt over de aankoop van Shell brandstoffen van diezelfde dag.

Ik heb gekozen voor een shopproduct, maar dat is uitverkocht op het Shell station. Wat nu?

Wanneer je gekozen hebt voor een persoonlijke aanbieding in de vorm van een shopproduct, maar er geen voorraad meer is in het tankstation, is het alsnog mogelijk om na de tankbeurt je persoonlijke aanbieding om te wisselen naar de extra Air Miles. Log diezelfde dag in op www.airmiles.nl/mijn en wissel je persoonlijke extraatje.

Ik heb geen 20 liter getankt, kan ik dan nog meedoen?

Wanneer je gebruik wilt maken van je persoonlijke extraatje dan kun je deze verzilveren vanaf een tankbeurt van 20 hele liter Shell brandstof.

Ik heb mijn extraatje geactiveerd, maar aan de kassa werkt de verzilvering niet. Hoe kan dit?

Je voldoet in dat geval niet aan de geldende actie voorwaarden. Dit kan een volgende reden hebben:

- Je hebt na de geldigheidsdatum van het persoonlijke extraatje getankt;
- Je hebt je extraatje nog niet ‘gekozen’ oftewel geactiveerd;
- Je extraatje komt niet overseen met het Air Miles kaartnummer dat je laat scannen;
- Je hebt minder dan 20 liter getankt;
- Je hebt een verkeerd artikel uit het schap gehaald

Raadpleeg bij vragen of klachten de Shell Klantenservice (0900-2022710 - € 0,01/min – of per e-mail: shellstation@shell.com)

Kan ik mijn extraatje doorsturen naar een ander persoon?

Nee, het extraatje is persoonlijk en niet overdraagbaar op een ander Air Miles kaartnummer. Het bijbehorende Air Miles kaartnummer staat vermeld op het medium waarop je je extraatje ontvangt. Bijvoorbeeld in de Air Miles e-mail staat je kaartnummer onder- of bovenaan de e-mail.

Kan ik ook zonder Air Miles kaart deelnemen aan Miles & Me?

Om mee te doen met Miles & Me heb je een geregistreerde Air Miles kaart nodig. Je kunt gratis een Air Miles kaart afhalen op alle Shell stations.

 

Heb je al een kaart maar is deze nog niet geregistreerd? Registreer deze dan op de website van Air Miles en ontvang direct 100 Air Miles.

Ik heb nog een grijze Shell Bonus Miles pas. Kan ik daarmee ook deelnemen aan het nieuwe Air Miles sparen van Shell?

Ja, je kunt ook met een grijze Bonus Miles pas deelnemen. Als je deze pas laat scannen aan de kassa ontvang je automatisch Air Miles op brandstof en op aankopen* in de Shell shop. En met Miles & Me regelmatig leuke extra’s. Je kunt je Air Miles kaart ook koppelen in de Shell App. Zo vergeet je nooit meer je kaart!

*Uitgezonderd tabak, medicijnen, boeken en tijdschriften, telefoonkaarten en loterij-artikelen.

Ik maak gebruik van een CRT of DKV pas maar ontvang geen persoonlijke extraatjes

Wanneer je tankt met euroShell Commercial Road Transport- of DKV pas dan ontvang je 1 Air Mile per liter motorbrandstof (tot 100 liter per tankbeurt) en 1 Air Mile per 2 euro shopaankopen*. Helaas ben je met deze transport kaart uitgesloten van de persoonlijke extraatjes.

*Uitgezonderd tabak, medicijnen, boeken en tijdschriften, telefoonkaarten en loterij-artikelen.

Terug naar het overzicht