Wat vind jij?

CO₂-neutraal rijden

Wat houdt CO₂-neutraal rijden precies in?

Wil je autorijden én rekening houden met het klimaat? Dan kun je via het Miles & Me programma van Shell voor CO₂-neutraal rijden kiezen. Shell compenseert dan de CO₂-uitstoot van de door jou gekochte brandstof vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbranden van de brandstof in de motor van je voertuig. Dit doet Shell bovenop de Air Miles die je altijd krijgt. CO₂-compensatie vindt plaats via natuurbeschermingsprojecten.

Kijk hier voor meer informatie.

Ontvang ik wel Air Miles als ik heb gekozen voor CO₂-neutraal rijden?

Ja, je ontvangt nog steeds 1 Air Mile per liter brandstof en zelfs dubbele Air Miles bij Shell V-Power. Daarnaast compenseert Shell voor jou de CO₂-uitstoot van de door jou gekochte brandstof vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbranden van de brandstof in de motor van jouw voertuig.

Waarom moet ik elke keer kiezen voor CO₂-neutraal rijden? Ik wil het gewoon altijd!

Dat je elke keer moet kiezen, is onderdeel van het Miles & Me programma van Shell. Elke keuze is namelijk anders, doordat de andere extra’s (Extra Air Miles en shopproducten) vaak wisselen. Doordat je zelf kiest, is het elke keer een bewuste keuze.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Ik wil wel CO₂-neutraal rijden activeren maar er geen cent extra voor betalen

Wanneer je via Miles & Me kiest voor CO₂-neutraal rijden dan hoef je alleen het extraatje te activeren. Shell compenseert dan voor jou de CO₂- uitstoot van je eerstvolgende tankbeurt. Je zit niet vast aan het extraatje en je wisselt hiervoor ook geen Air Miles in. Afhankelijk van hoe vaak je tankt ontvang je Miles & Me extraatjes. Elke keer kun je kiezen voor een ander extraatje (shopproduct, extra Air Miles of CO₂-neutraal rijden).

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

 

Welke CO₂-compensatie projecten steunt Shell met mijn bijdrage?

Informatie over compensatieprojecten kun je vinden op de website van Shell. Klik hier voor meer informatie.

Als ik gebruik maak van de Miles & Me CO₂ compensatie actie moet ik hier dan Air Miles voor inwisselen?

Wanneer je via Miles & Me kiest voor CO₂-neutraal rijden dan hoef je alleen het extraatje te activeren. Je hoeft hier geen Air Miles voor in te wisselen. Shell compenseert na het activeren van het extraatje voor jou éénmalig de CO₂- uitstoot van je eerstvolgende tankbeurt.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Waarom heb ik alleen CO₂-neutraal rijden in mijn Shell app, Air Miles app, Speciaal voor jou! staan en geen andere extraatjes?

Tank je graag bij Shell? Dan verrast Shell je regelmatig met een keuze uit een gratis shopproduct of Extra Air Miles. Deze keuzes zijn er niet constant. De keuze om CO₂-neutraal te rijden biedt Shell wel altijd aan. Er zit er geen geldigheid en geen minimaal aantal liters aan dit extraatje waardoor CO₂-neutraal rijden altijd beschikbaar is om te kiezen voor je eerst volgende tankbeurt.

Wil je vaker een extraatje ontvangen? Laat dan je Air Miles kaart scannen bij je tankbeurten op een bemand station. Je ontvangt dan vanzelf een e-mail (wanneer je je aangemeld heb voor de nieuwsbrief) met extraatjes waarbij je ook kunt kiezen voor een gratis shopproduct of Extra Air Miles.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Ik heb CO₂-neutraal rijden geselecteerd binnen Miles & Me en Shell V-Power getankt. Wat gebeurt er nu?

Met Shell V-Power rijd je altijd kosten CO₂-neutraal. Shell compenseert standaard de volledige CO₂-uitstoot van Shell V-Power brandstof.

Als je naast het tanken van Shell V-Power ook kiest voor CO₂-neutraal rijden via Miles & Me dan wordt de CO₂-uitstoot van jouw getankte brandstof dubbel gecompenseerd door Shell.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Ik heb CO₂-neutraal rijden gekozen, maar er staat +0 in mijn transactieoverzicht. Betekent dit dat er geen CO₂-uitstoot is gecompenseerd?

Maak je geen zorgen. De CO₂-uitstoot van de brandstof die je hebt getankt is gecompenseerd. +0 betekent dat dit geen impact heeft gehad op jouw Air Miles saldo.

CO₂-neutraal rijden biedt Shell je namelijk bovenop de Air Miles die je altijd spaart bij Shell.

Ik wil graag meerdere keren per dag CO₂-neutraal rijden, maar ik kan het maar 1 keer selecteren. Hoe kan ik altijd CO₂-neutraal rijden?

Het duurt twee dagen voordat je extraatje is verwerkt in het systeem. Na twee dagen is CO₂-neutraal rijden weer beschikbaar om te kiezen. Helaas is het nog niet mogelijk om in de tussentijd nogmaals voor CO₂-neutraal rijden te kiezen via Air Miles.

In de tussentijd kun je gebruik maken van één van de andere mogelijkheden om CO₂-neutraal te rijden (1 cent per liter betalen of Shell V-power tanken).

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Waarom staat er bij CO₂-neutraal rijden in Miles & Me geen einddatum?

Shell stelt de keuze voor CO₂-neutraal rijden altijd beschikbaar. Er zit daarom geen geldigheid en minimaal aantal liters aan dit extraatje. Deze is dus geldig voor je volgende tankbeurt.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Ik heb CO₂ geactiveerd maar wil dit helemaal niet

Op dit moment is het technisch niet mogelijk om de gemaakte keuze te annuleren. Dit betekent dat, als je hebt gekozen voor het compenseren van de CO₂ uitstoot, Shell de uitstoot van CO₂ bij je eerst volgende tankbeurt éénmalig voor je compenseert (hiervoor hoef je geen Air Miles in te wisselen). De keuze voor CO₂-neutraal rijden is eenmalig en geldt voor één tankbeurt.

Heb je meerdere extraatjes van Shell in je account staan? Dan kun je je keuze wijzigen naar een ander extraatje.

Klik hier en log in om te kijken welke extraatjes er voor je klaar staan.

Terug naar het overzicht