Wat vind jij?

Heb je een vraag over je CO₂-neutraal rijden?

Waarom heb ik alleen CO₂-neutraal rijden in mijn Shell app, Air Miles app, Speciaal voor jou! staan en geen andere extraatjes?

Met Miles & Me verrast Shell je regelmatig met een keuze uit een gratis shopproduct of Extra Air Miles. Deze keuzes zijn er niet constant. De keuze om CO₂-neutraal te rijden biedt Shell wel altijd aan. Daarom zit er geen geldigheid en geen minimaal aantal liters aan dit extraatje en is CO₂-neutraal rijden altijd beschikbaar om te kiezen voor je volgende tankbeurt.

Wil je vaker een extraatje ontvangen? Laat dan je Air Miles kaart scannen bij je tankbeurten op een bemand station. Je ontvangt dan vanzelf een e-mail (wanneer je je aangemeld heb voor de nieuwsbrief) met extraatjes waarbij je ook kunt kiezen voor een gratis shopproduct of Extra Air Miles. Deze extraatjes zijn naast via de e-mail ook te de vinden in de Shell App, Air Miles App of in de Speciaal voor jou! in de mijn Air Miles omgeving.

Ik heb CO₂-neutraal rijden geselecteerd binnen Miles & Me en Shell V-Power getankt. Wat gebeurt er nu?

Met Shell V-Power rijd je direct zonder extra kosten CO₂-neutraal. Shell compenseert namelijk standaard de volledige CO₂-uitstoot van Shell V-Power brandstof. Als je naast het tanken van Shell V-Power ook kiest voor CO₂-neutraal rijden via Miles & Me dan wordt de CO₂-uitstoot van jouw getankte brandstof dubbel gecompenseerd.

Ik heb CO₂-neutraal rijden gekozen, maar er staat +0 in mijn transactieoverzicht. Betekent dit dat er geen CO₂-uitstoot is gecompenseerd?

Maak je geen zorgen. De CO₂-uitstoot van de brandstof die je heeft getankt is gecompenseerd. +0 betekent dat dit geen impact heeft gehad op jouw Air Miles saldo. CO₂-neutraal rijden biedt Shell je namelijk bovenop de Air Miles die je altijd spaart bij Shell aan.

Ik wil graag meerdere keren per dag CO₂-neutraal rijden, maar ik kan het maar 1 keer selecteren. Hoe kan ik altijd CO₂-neutraal rijden?

Het duurt twee dagen voordat je extraatje is verwerkt in het systeem. Na twee dagen is CO₂-neutraal rijden weer beschikbaar om te kiezen. Helaas is het nog niet mogelijk om in de tussentijd nogmaals voor CO₂-neutraal rijden te kiezen via Air Miles. In de tussentijd kun je gebruik maken van één van de andere mogelijkheden om CO₂-neutraal te rijden (1 cent per liter betalen of Shell V-power tanken).

Waarom staat er bij CO₂-neutraal rijden in Miles & Me geen einddatum?

Shell stelt de keuze voor CO₂-neutraal rijden altijd beschikbaar. Er zit daarom geen geldigheid en minimaal aantal liters aan dit extraatje. Deze is dus geldig voor je volgende tankbeurt.

Waarom moet ik elke keer kiezen voor CO₂-neutraal rijden? Ik wil het gewoon altijd!

Dat je elke keer moet kiezen, is onderdeel van het Miles & Me programma. Elke keuze is namelijk anders, doordat de andere extra’s (Extra Air Miles en shopproducten) vaak wisselen. Doordat je zelf kiest, is het elke keer een bewuste keuze.

Ontvang ik wel Air Miles als ik heb gekozen voor CO₂-neutraal rijden?

Ja, je ontvangt nog steeds 1 Air Mile per liter en zelfs dubbele Air Miles bij Shell V-Power. Daarnaast compenseert Shell voor jou de CO₂-uitstoot van de door jou gekochte brandstof vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbranden van de brandstof in de motor van jouw voertuig.

Welke CO₂-compensatie projecten steunt Shell met mijn bijdrage?

Informatie over compensatieprojecten kun je vinden op de website van Shell. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar het overzicht